Telting

BEKKEKLØFTA - 2t RUNDTUR

Nede ved bekken åpner det seg en fantastisk mosebunn

magisk bortgjemt urskog nede ved bekken

Created with Sketch.
Gåtid: Inn til Bekkekløfta ca 40 min å gå ca med 5 åringen. Vei og sti frem til siste del hvor man finner veien ned selv uten sti. 
Created with Sketch. P
Parkering: Dyringveien 5, 1385 AskerGratis parkering og masse plasser.
Created with Sketch.
Kollektivt: Ta bussen til Dikemark sykehus, 10 min gange fra busstoppet Dikemark til parkeringsplassen og start på turen.
Created with Sketch.
Distanse/GPS: Ca 4. km - 70 høydemeter. Koordinater til rasteplass: N59° 47.274' E10° 22.195'
Created with Sketch.
Vogn: Ikke egnet 

Denne turen står ikke på noe kart så jeg brukte mye tid på å finne frem til hvor Bekkekløfta ligger. Beskrivelsen fra Gjermund Andersens bok "De siste eventyrskoger" lyder; På turen inn fra Blakstad kan du oppleve eventyrskog både i området rundt Fuglemyra og et mindre område på nordøstsiden av kraftledningen mellom Fuglemyra og Småvannsbu, der særlig bekkekløfta fra Langemyrene og nordover til blåstien gir en god smakebit på skikkelig eventyrskog nord for kraftledningen; fleraldret, variert skog med innslag av riktige kjemper, mosemyk skogbunn, stedvis vilt terreng.

Fra parkeringen kan du velge å gå på veien eller stien som går parallelt med veien. (siste er finest) Etter en stund på sti kommer man ut på traktorveien igjen og følger denne et stykke. Ta så av til høye og følg merket sti. (se kart) Heretter er det bare å klarte opp noen meter før man må ta av stien og finne veien ned til Bekkekløfta selv. Dette er virkelig vært turen gjennom skog og kratt. Her møter du uberørt og vill skog. Man glemmer fort at man er nærme stien og får en følelse av å være milevis hjemmefra. Fint mulig å finne teltplass her også. På veien tilbake kan du gå på østsiden av veien inn slik at det blir en rundtur.

Spennende og variert tur inn til kløfta

Fin og variert sti og vei

Turen er ca 4 km tur-retur. Vi brukte 4 timer med masse kos og pauser. Fint mulig å gjøre den kortere. 

Ca 70 høydemeter

Ca 70 høydemeter

Bekken i bunn av kløfte er fin lekeplass