SVARTVANNET - 1.5 TIMES GÅTUR

Stille og mystisk fremme ved Svartvannet. 

Bratte fjellsider på begge sider av juvet på vei inn mot vannet. Kjempeflott uberørt skog.

TROLLSK TUR TIL SVARTVANNet - flott uberørt terreng

Created with Sketch.
Gåtid: ca 1-1.5 timer å gå frem til  Svartvannet. Siste del er litt krevende med lite synlig sti. Ta med kart eller GPS. Vel verdt innsatsen da :)
Created with Sketch. P
Parkering: Vesledamveien 1, 344. Kjempefin gratis parkering med masse plass hvis du tar til høyre i rundkjøringen på toppen av bakken.
Created with Sketch.
Distanse/GPS: 1.5 km i luftlinje frem til svartevann. Ca 100 høydemeter. GPS koordinater til rasteplass ved vannet: N59° 46.201' E10° 23.528'
Created with Sketch.
Vogn: Nei ikke mulig

 

Her er det virkelig en tur med trollsk stemning :) Turen starter fra parkeringen og opp til det første vannet som ikke har navn på kartet. Her vaket det mye da vi var der, så det er sikkert mulig å fiske litt. Turen går rundt vannet på nedsiden og man følger stien rundt vannet et stykke. Deretter går man inn i skogen og følger "øynene" du ser på bildet under. Kjempekjekt for eldstemann og et fint påfunn :)

Når du nærmer deg Nordøst av Huldreåsen tar du av og inn i krattet østover. Her er det ikke noen sti å følge men pass på at du går rett øst, følg evt GPSen. Vi gikk feil og opp feil "kløft" for så å måtte klatre over i juvet til Svartevann. Holder du rett øst kommer du på en sti omsider som tar deg oppover til Svartvannet. Derfra er det fint og gå frem til vannet. Juvet som tar deg opp til Svartvannet er utrolig fint med masse treslag, en gammel demning og bratte fjellsider på begge sider.

Øynene kan du følge halve turen. Kjempekjekt for barn å finne neste trolltre :)

Første halvdel av turen er på fin sti

Passelig utfordrende for eldstemann i juvet inn til Svartvannet

En gammel deming som plutselig dukker opp...

Inngangen til juvet mot Svatvannet er majestetisk

Flott rasteplass helt fremme med vannet. 

Ca 100 høydemeter fra parkering til Svartvannet